Powlekarki obtaczające idealnie sprawdzają się przy powlekaniu cukierków, orzechów, migdałów, draży, pastylek np. czekoladą lub inną polewą cukrową. Głównym odbiorcą tej serii powlekarek jest branża spożywcza. W ofercie posiadamy 5 modeli z różną pojemnością bębna, według specyfikacji jak poniżej w tabeli. Konstrukcja maszyny oraz miejsca kontaktu z produktem wykonane ze stalli nierdzewnej SS304.
Cechy produktu
Specyfikacja | 400 | 600 | 800 | 1000 | 1250 |
---|---|---|---|---|---|
Wydajność na jeden cykl | 2-5kg | 8-15kg | 30-50kg | 50-70kg | 80-150 |
Moc silnika (kW) | 0,55 | 0,75 | 1,1 | 1,5 | 2,2 |
Prędkość (obroty na min) | 0-46 | 0-40 | 0-32 | 0-32 | 0-28 |
Moc wentylatora (W) | 40 | 60 | 200 | 200 | 370 |
Moc podgrzewacza wewnątrz (kW) | 0,9 | 1 | 1,5 | 1,5 | 2 |
Moc podgrzewacza zewnątrz (kW) | 0,5 | 1 | 2 | 2 | 2 |
Wymiary (mm) | 70*66*97 | 84*76*130 | 100*100*155 | 130*100*168 | 135*135*160 |
Waga (kg) | 65 | 150 | 280 | 300 | 500 |